ამერიკელი ღვინის პროფესიონალების ჯგუფი საქართველოში ქართული ღვინის დაყენების ტექნოლოგიას გაეცნობა
ამერიკელი ღვინის პროფესიონალების ჯგუფი საქართველოში ქართული ღვინის დაყენების ტექნოლოგიას გაეცნობა

ამერიკელი ღვინის პროფესიონალების ცხრაკაციანი ჯგუფი საქართველოში იმყოფება, – ამის შესახებ ინფორმაციას ღვინის ეროვნული სააგენტო ავრცელებს.

უწყების ცნობით, ღვინის პროფესიონალები გაეცნობიან ქართული ღვინის დაყენების ტექნოლოგიას და ადგილზე დააგემოვნებენ, როგორც კლასიკური, ისე ტრადიციული მეთოდით დამზადებულ ქართულ ღვინოებს.

ჯგუფს ხელმძღვანელობს ღვინის ეროვნული სააგენტოს კონტრაქტორი კომპანია ,,TastingWorks’’-ის დამფუძნებელი, ღვინის მაგისტრი ლიზა გრანიკი და მის შემადგენლობაში შედიან სომელიეები და ღვინის იმპორტიორები.

ვიზიტი თბილისში დეგუსტაციით („Speed tasting”) დაიწყო, სადაც ქართული ღვინის მწარმოებელ 30-მდე კომპანიას შესაძლებლობა მიეცა, წარედგინა საკუთარი პროდუქცია და კონსულტაციები მიეღო სტუმრებისგან, თუ როგორ უნდა მოხდეს მათი ღვინის ამერიკის ბაზარზე რეალიზაცია და დამკვიდრება.

ლიზა გრანიკის თქმით, დეგუსტაციის შედეგად, ამერიკელ სტუმრებზე განსაკუთრებული შთაბეჭდილება ქართული ღვინის ხარისხმა და მრავალფეროვნებამ მოახდინა.

„აქ ქართული ღვინის დიდი მრავალფეროვნება იყო წარმოდგენილი, სხვადასხვა მოსავლის, სტილისა და საქართველოს სხვადასხვა ტერიტორიის ღვინოები. ხარისხი კი ყოველწლიურად სულ უფრო უმჯობესდება. ზოგიერთ სტუმარს ჰქონდა მცირე წარმოდგენა ქართულ ღვინოსთან დაკავშირებით, ისინი აღფრთოვანებულნი არიან ქართული ღვინის სტილის მრავალფეროვნებით“ – აღნიშნა ლიზა გრანიკმა.

ტურის ფარგლებში, სტუმრები ეწვევიან სულ 15 ქართული ღვინის მწარმოებელ კომპანიას ქართლსა და კახეთში: „შატო მუხრანი“, „ალაფიანი“, „ლაგვინარი“, „ბატონო“, „ფაფარი ველი“, „ორგო“, „ჩუბინი ვაინსი“, „ბაბანეურის მარანი“, „საწნახელი“, „მეღვინეობა ვაზიანი“, „გიუაანი“, „ნელქარისი“, „თბილღვინო“, „ვინე პონტო“ და „მოსმიერი“.

ტურის ბოლოს, სტუმრები 12 მაისს მთაწმინდის პარკში დაესწრებიან ახალი ღვინის ფესტივალს.

როგორც ღვინის ეროვნული სააგენტოს ინფორმაციაშია აღნიშნული, მსგავსი აქტივობები, ხელს შეუწყობს ქართული ღვინის ცნობადობის ამაღლებასა და ექსპორტის ზრდას აშშ-ს ბაზარზე.