#სახლისკენ - ეთნიკური აზერბაიჯანელების კულინარიული და საქორწილო ტრადიციები
#სახლისკენ - ეთნიკური აზერბაიჯანელების კულინარიული და საქორწილო ტრადიციები

აზერბაიჯანული სამზარეულო ყველაზე მეტად აღმოსავლურ კულინარულ კულტურასთანაა ახლოს და ამასთანავე, მკვეთრად ინდივიდუალურია.

საქართველოში აზერბაიჯანულენოვან სოფლებში სხვადასხვა კერძს სპეციალურ თიხის ღუმელში ამზადებენ, რადგან მიიჩნევა, რომ თიხა თავისებურ ზემოქმედებას ახდენს კერძის გემოსა და არომატზე.

შენარჩუნებულია სპილენძის ჭურჭლის გამოყენების ტრადიციაც. აზერბაიჯანულ სუფრას ამშვენებს უგემრიელესი ეროვნული კერძები, ტკბილეული, ჩაის სმის რიტუალი.

რით განსხვავდება თანამედროვე აზერბაიჯანული სუფრის ტრადიციები ძველისგან და რით არის გამორჩეული აზერბაიჯანული საქორწილო წეს-ჩვეულებები?

სტუმარი: ჟეიხუნ მუჰამედალი – არასამთავრობო ორგანიზაცია „წითელი ხიდის“ თავმჯდომარე, მთავარი არხის ჟურნალისტი.

გადმოწერე აპლიკაცია – 1TV საქართველოს რადიო და მოუსმინე რადიო გადაცემებს ლაივ რეჟიმში: