Lonely Planet-ი - ქართული ღვინო ყველაზე განსხვავებულია, კახეთში მოგზაურობისას გახსოვდეთ, ყველაზე მაგარ ღვინოს არა ღია ცის ქვეშ, არამედ სოფლებში, უკანა ეზოებში ჩამარხულ ქვევრში აღმოაჩენთ
Lonely Planet-ი - ქართული ღვინო ყველაზე განსხვავებულია, კახეთში მოგზაურობისას გახსოვდეთ, ყველაზე მაგარ ღვინოს არა ღია ცის ქვეშ, არამედ სოფლებში, უკანა ეზოებში ჩამარხულ ქვევრში აღმოაჩენთ

გავლენიანი სამოგზაურო გამოცემა Lonely Planet-ი მკითხველს საქართველოში მოგზაურობას და ღვინის დაგემოვნებას ურჩევს.

სტატიის ავტორის თქმით, საფრანგეთის, ავსტრალიის, კალიფორნიის ღვინის რეგიონები მთელ მსოფლიოში პოპულარულია, მაგრამ ნაკლებად ცნობილია ისეთი ადგილები, სადაც საუკუნოვანი ვენახები და უგემრიელესი ღვინო მზადდება.

როგორც გამოცემა წერს, ეს რეგიონები ღვინის მოყვარულთა რადარებზე უნდა აღმოჩნდეს.

„ქართული ღვინო ყველაზე განსხვავებულია. საქართველოში ღვინის თიხის ჭურჭელში დაყენების რვაათასწლოვანი ისტორია აქვთ, რომელიც უძველესია. ანტიკურ პერიოდში, როდესაც ბერძნები პირველად ჭყლეტდნენ ყურძნის მტევნებს, ქართველებს უკვე ღვინის მომზადების ათასწლოვანი ტრადიცია ჰქონდათ, მას შემდეგ ტრადიციული ღვინის დამზადების ტექნოლოგია სულ ოდნავ შეიცვალა. ყურძნის მტევნებს კვლავაც ხელით კრეფენ, ფეხით ჭყლეტენ საწნახელში, ყურძნის წვენს მიწისქვეშ მდებარე თიხის ჭურჭელში ინახავენ, სადაც ფერმენტაცია ხდება. კახეთი საქართველოს ყველაზე მნიშვნელოვანი ღვინის რეგიონია. პატარა ქალაქი სიღნაღი რეგიონის კულტურული დედაქალაქია, რომლის ქვაფენილით მოკირწყლულ ქუჩებშიც მარნებია ჩამწკრივებული.

კახეთში მოგზაურობისას გახსოვდეთ, ყველაზე მაგარ ღვინოს არა ღია ცის ქვეშ, არამედ სოფლებში, უკანა ეზოებში ჩამარხულ ქვევრში აღმოაჩენთ“, – წერს Lonely Planet-ის ჟურნალისტი.

Lonely Planet-ის ვებგვერდს ყოველთვიურად 10 მილიონზე მეტი მკითხველი სტუმრობს. გამოცემას Twitter-ზე – ექვს მილიონზე მეტი, ხოლო instagram-ზე 3.3 მილიონი გამომწერი ჰყავს.

ინფორმაციას ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაცია ავრცელებს.