პიკის საათი - ყავის კულტურა საქართველოში
პიკის საათი - ყავის კულტურა საქართველოში
  • თბილისურ ცხოვრებაში ყავახანები მნიშვნელოვან ფუნქციას ასრულებდნენ, ფინჯაან ყავაზე საუბრები განსაკუთრებით პოპულარული მეცხრამეტე საუკუნის საქართველოში იყო.  თუმცა, ყავის ნაცვლად  საუკუნეების განმავლობაში მთაში ქერის მარცვალს, ბარში კი რკოსა და ყურძნის წიპწის ნახარშს მიირთმევდნენ.

რესპონდენტები: ნანული აზიკური – ეტნოლოგი,  ისტორიის დოქტორი;ლიკა ლიპარსკაია, თიკა ქოქაშვილი – ყავის მოყვარულები

ავტორი: მარიამ ჩოჩია

გადაცემის წამყვანი: ნიკა ლობილაძე

გადაცემის პროდიუსერი: ეკა ტალახაძე

გადმოწერე აპლიკაცია – 1TV საქართველოს რადიო და მოუსმინე რადიო გადაცემებს ლაივ რეჟიმში: